Trendy v bývaní v roku 2022 - TIGER REALITY s. r. o.

Trendy v bývaní v roku 2022

Trendy v bývaní v roku 2022

Zdroj: pixabay

 

Posledné dva roky sme sa všetci v dôsledku pandémie zdržiavali poväčšine vo svojich domovoch. To spôsobilo, že kladieme oveľa väčší dôraz na kvalitu nášho bývania. Mnohí z nás prešli na home office a  museli sme riešiť, ako si v byte alebo v dome vytvoriť priestor pre „domácu kanceláriu“. Školy sa zavreli a my sme opäť premýšľali,  ako pomôcť deťom pri ich online vyučovaní. Všetky tieto nové podmienky ovplyvnili naše preferencie aj pri výbere nového bývania.

 

Poďme sa pozrieť, čo si pre náš pripravili dizajnéri pre rok 2022.

 

Budú dominovať pastelové farby

Ak plánujete tento rok maľovať svoj byt alebo dom, trendy pre tento rok sa budú niesť v prírodných tónoch.  Tie majú podporiť pocit jednoduchosti, veselosti,  pohodlia. Prevládať budú pastelové farby. Či to už bude bledomodrá, staroružová alebo piesková.  Zaujímavo bude pôsobiť aj terakotová alebo farba kávy. Farby môžete použiť aj pri výbere nábytku alebo doplnkov.


 Farebné trendy pre rok 2022

 

Prepojenie s prírodou

Túžime po spojení s prírodou a to sa odráža aj v požiadavkách v bývaní. Vyhľadávané budú najmä prírodné materiály ako mramor, travertín, terakota, kamenina, korok, drevo. Dôraz sa kladie na trvácnosť a udržateľnosť materiálov. Mnohí považujú drevo za najlepší materiál, ktorý je možno spojiť s bývaním. Dodáva nám pocit tepla, istoty, pokoja.

Zdroj: Pixabay

 

Dajme šancu starším kúskom

Zdroj: Pixabay

Opäť tu máme na mysli udržateľnosť, ktorú môžeme zachovať aj pri dekoráciach. Na svoje si prídu milovníci starožitností, historických predmetov. Nemusí však ísť len o drahé kusy. Skúste zrecyklovať svoje obľúbené dekorácie. Aj keď sú možno poškodené, môžete im dať nový význam, prípadne ich opraviť.

 

Veríme, že vám trendy v bývaní 2022 spríjemnia život vo vašich domovoch.